Blik op oneindig en weggooien maar


Reputatie 4
  • 14 maart 2017
Hoe je het uiteindelijk weggooit, het maakt niet uit. Thuis bij het restafval, op straat in de prullenbak of in de gescheiden afvalbakken die je misschien op kantoor hebt. Zelfs als het in de glas- of papierbak belandt, kunnen we het moeiteloos filteren. Waar we het over hebben? Precies: het recyclen van blik. Hoe dat precies gaat? Dat zie je in onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=ouWz38hvA9s


Blik is een verzamelnaam voor metaal. Het conservenblik ken je natuurlijk, maar ook metalen van limonadeflessen, deodoranten en bierdoppen vallen onder blik. Al jaren is blik de best gerecyclede grondstof. Dit komt doordat we metaal met grote magneten eenvoudig uit alle soorten afval kunnen halen. Afhankelijk van hoe snel een blikje wordt gekocht, gebruikt en weggegooid, kan het elk jaar zelfs zes keer worden gerecycled.

Koop jij dus verpakkingen met blik en mik je het thuis in een container? Dan ben je dus goed bezig! Liefst 95% van al het gebruikte blik wordt in Nederland gerecycled, een wereldwijde mijlpaal waar we trots op mogen zijn!

0 reacties

Geen reactie

Reageer